Вивчати історію рідного краю, дізнаватись про його цікаві місця та видатних особистостей відтепер можна завдяки настільній грі «Мандрівка Житомирщиною». Вона складається з ігрового поля у вигляді туристичної мапи області, довідника, трьох видів ігрових карток, фішок та кубика.

На ігровому полі зображено 52-а цікавих історичних, культурних та природних об’єкта, які є родзинками того чи іншого району Житомирщини. Матеріал поля незвичний: він не боїться води та подряпин, тож служитиме дуже довго.

«Гра не боїться складань. Як вказали виробники, її можна складати мільйон разів і їй нічого не буде. Також вона гіпоалергенна, що важливо для маленьких діток. Тут є три види карток з інформацією: знахідки, особистості і цікавинки. І у нас ще є книжечка-путівник з усіма об'єктами, які є у грі, її навіть можна брати з собою у подорож. Собівартість однієї гри складає 125 гривень», - зазначив в.о. директора Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василь Кравчук.

Презентація гри відбулась 14 грудня в інтерактивному просторі «Арсенал ідей» (м. Житомир, вул. Михайлівська, 7), якому було подаровано перші 10 екземплярів.

Ідея гри належить громадській організації «Житомир, зроби голосніше!», яка отримала грант від облдержадміністрації на реалізацію проекту в розмірі ста тисяч гривень. Гра «Мандрівка Житомирщиною» стала одним із 19 переможців гранту від ОДА у 2018 році.

«Ми мали досвід створення такої гри, але вона лише про місто Житомир. Гра «Мандрівка Житомирщиною» допоможе і дорослим, і дітям в цікавій інтерактивній формі пізнати географію та історію нашої мальовничої області. А сама наявність такої гри – це ще один позитивний момент у розвитку внутрішнього туризму регіону. Дякуємо за підтримку ініціативи», - наголосила голова ГО Людмила Зубко.

«Мандрівку Житомирщиною» випущено накладом 1000 примірників, які будуть розповсюджені у освітні заклади області.

За словами авторів, наступний тираж гри планують розробити вже двома мовами: англійською та українською та додати ще більше карток з туристичними об'єктами й цікавою інформацією про видатних осіб Житомирщини. У майбутньому гру також можна буде придбати у музеях та сувенірних крамницях міста та області.