У Житомирі напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 12 грудня, відкрили тематичну виставку, що відображає хронологію буремних подій, світлинами демонструє ті часи.  Термін виставки "Чорнобильська катастрофа: вчора, сьогодні, завтра…" три дні, тому кожен бажаючий може завітати й переглянути її, аби не забути героїчний внесок ліквідаторів у сучасну історію України. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.


Під час відкриття виставки "Чорнобильська катастрофа: вчора, сьогодні, завтра…" заступник начальника управління культури і туризму ОДА Світлана Ярмолицька наголосила на тому, що насамперед потрібно дякувати та пам’ятати подвиги наших співвітчизників-ліквідаторів, котрі ціною власного життя та здоров’я виборювали право на життя сьогодні не лише для України, але й усього світу. "Надзвичайно приємно бачити на виставці велику кількість людей, серед яких багато молоді. Адже ми маємо публічно вшанувати пам'ять ліквідаторів. Пройшло вже 32 роки з тієї страшної катастрофи. Ця виставка відображає кожну годину аварії та ліквідацію її наслідків", – зауважила Світлана Ярмолицька.

У рамках виставки студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка продемонстрували присутнім композицію "Мадонна". До уваги відвідувачів фотосвітлини, що відтворюють хронологію тих страшних подій, музейні експонати, кінострічки та малюнки учнів та студентів.