Майбутні гіди Житомирщини поїхали до міста Коростень, аби на практиці освоїти екскурсійну справу та навчитися ораторському мистецтву. Студенти відвідали декілька об'єктів: військово-історичний комплекс "Скеля", парк культури та відпочинку імені М. Островського та Коростенський музей краєзнавства, де досвідчені екскурсоводи ознайомили студентів з історію та особливостями даних об'єктів.

Як пояснив директор Житомирського обласного туристичного інформаційного центру Василь Кравчук, що заняття у школі гідів проводяться за дуальною системою: 50% практики та 50% теорії. "На 5 грудня запланована поїздка до Коростеня, де студентам покажуть, як проводити екскурсії на прикладі коростенських музеїв та парку. На практиці вони переймають досвід у вже працюючих гідів, опановують ораторське мистецтво, щоб вміти тримати аудиторію", – розповів Василь Кравчук.

Наприкінці дня студенти самі зможуть спробувати власні сили на практиці - провести екскурсію центром міста. Закінчення курсів гідів та вручення сертифікатів заплановано на грудень.