Управління культури та туризму облдержадміністрації, Житомирський обласний Центр народної творчості, Житомирський обласний туристичний інформаційний центр оголошують відкритий обласний конкурс туристичної фотографії з нагоди Дня туризму. Участь у Фотоконкурсі безкоштовна. Право взяти участь у Фотоконкурсі мають всі бажаючі.

Метою конкурсу є:
популяризація туристичних об’єктів та історико-культурної спадщини, стимулювання творчої, пізнавальної і соціальної активності мешканців та гостей Житомирської області, сприяння налагодженню творчих зв’язків і обміну досвідом між фотографами, мандрівниками та ін. учасниками конкурсу, підтримка сучасних тенденцій і технологій у фотомистецтві, ілюстрація засобами сучасного фотомистецтва краси та атрактивності туристичної Житомирщини.

Вимоги:

1. У Фотоконкурсі беруть участь всі бажаючі фотомайстри та фотоаматори. Вік необмежений.

2. До участі у Фотоконкурсі не допускаються фотографії:
- на яких зображені елементи насильства, політики, терору, алкоголю, тютюну, расової, національної, етнічної чи релігійної дискримінації;
- не відповідають умовам Фотоконкурсу;
- не були зареєстровані та надані пізніше вказаного терміну.

3. Один автор може подати до 10 робіт, як кольорових, так і чорно-білих, розміром 20 х 30 (Подача робіт у друкованому варіанті є обов’язковою умовою конкурсу). На кожній світлині необхідно зазначити назву, місце, де було зроблено фото та псевдо автора. В окремому запечатаному конверті, підписаному псевдо, подаються повні дані автора: прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, контактні телефони. Всі роботи обов’язково подаються також в електронному варіанті у форматі JPG (з роздільною здатністью 300 dpi) на електронних носіях для можливого видання каталогу (буклетів) та розміщення на сайті.

4. До участі в конкурсі допускаються лише фотороботи, відзняті на території Житомирської області.

Номінації фотоконкурсу:


"Природа" - пейзаж, заповідні території області, рослини, тварини, птахи та інше
"Музика в камені" - храми, архітектура, пам’ятники, скульптури, музеї, фонтани та інші туристичні об’єкти
"Яскрава подія" - фото з фестивалів, свят, туристичних змагань та ін.
"З висоти пташиного польоту" - знімки з висоти, з використанням дронів та ін. обладнання


Таймінг фотоконкурсу:

Прийом робіт починається з 12.07.2019 р.
Кінцевий термін подання конкурсних робіт 06.09.2019 р.
Підсумки Фотоконкурсу будуть опубліковані на офіційному веб-сайті управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації та офіційному веб-сайті Житомирського обласного туристичного інформаційного центру 18.09.19р..
Відібрані фотороботи експонуються на виставці у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича (м. Житомир, Новий Бульвар, 4) з 25.09.19 р. по 16.10.19 р..
Нагородження переможців 27.09.2019 року.

 

Беручи участь у конкурсі, учасники засвідчують власне авторство на подані роботи та надають право організаторам конкурсу на використання поданих фоторобіт у некомерційних промо-проектах.
Фотороботи після проведення конкурсу авторам не повертаються.


Фотографії подаються авторами особисто або поштою за адресою: вул. Мала Бердичівська, 25, м. Житомир, 10014, Управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації.
Довідки за телефоном: 47-44-20, або поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.