Сьогодні відбулася презентація туристичного логотипу Житомирської області. Про логотип та історію його створення розповів директор Житомирського обласного туристичного інформаційного центру Василь КРАВЧУК. Він зазначив: «Коли оголошувався конкурс на створення логотипу, основними вимогами було те, що він мав стати простим для сприйняття і впізнаваним не тільки для українців, а і для іноземних гостей. Також, логотип мав бути створеним на безоплатній основі.» Саме тому було обрано логотип, у створені якого було використано букви латиниці, а не кирилиці. Логотип має вигляд щасливого, усміхненого обличчя, яке складається з латинських літер ZT. Саме такими літерами позначається доменна зона Житомирщини у мережі інтернет. Головним гаслом логотипу стали слова «Щастя тут», адже щастя там, де твій дім.
На презентації також був присутній голова Житомирської облдержадміністрації Віталій БУНЕЧКО, який висловив свою думку щодо логотипу: «‎Кожна область повинна мати свій впізнаваний логотип, у нас, у Житомирської області, його не було. Я чую багато скептицизму, але разом з тим хочу сказати, що завжди критикувати дуже просто, взяти зробити на абсолютно меценатських, добровільних початках - це потрібно мати силу та бажання.»
На презентації були представлені значки, кухлі та футболки з туристичним логотипом. Саме у такому вигляді він буде використовуватися, щонайменше, найближчих півроку, а далі відбудеться його ребрендинг, з урахуванням побажань мешканців області.