Карантин змушує український туризм переорієнтуватися на внутрішній ринок, і ми мусимо цим скористатися для того щооб пізнати рідну землю, відкрити її по новому та побачити найкрасивіші куточки нашої маленької Батьківщини. Кожен може знайти собі цікавий куточок Житомирщини за своїми вподобаннями.Адже на території області є унікальні природні озера, скелі, ліси, залишки панських маєтків, різні музеї та старовинні монастирі та собори. Ми попонуємо вам переглянути добірку туристичних місць Житомирщини та обов’язково навідатись туди вже цього літа.
«Острів кохання». Мальовничий «Острів кохання» розташований в с. Старий Солотвин Бердичівського району, посеред річки Коднянка. Острівець має штучне походження, його створили вже майже 50 років тому. Потім на ньому побудували дерев’яний будиночок, який наразі називають «хатиною рибалки».
Палаци родини Терещенко. Про багатства родини Терещенків складають легенди. Під час мандрівки Житомирщиною ви можете ознайомитися з палацами та парками цих меценатів, які збереглись дотепер. Терещенко зумів розбагатіти на торгівлі корабельним лісом і продажу армії худоби, цукру, хліба. Все це дозволило йому скуповувати землі, винокурні, заводи, і вкладати кошти у цукроваріння. Терещенки розбудували цілу мережу цукрових заводів і палаців при них. Такі панські палаци є у Червоному, Андрушівці, збережені елементи в Івниці та Денишах.
Музеї Житомирщини. В області десятки різноманітних музеїв. Єдиний в Україні музей космонавтики ім. С. Корольова у центрі м. Житомира, літературний музей та краєзнавчий. А також музей дорогоцінного та коштовного каміння, історичний, народний, хліборобський тощо.
Родзинка нашої області, обєк, що заворожує, притягує та захоплює своїм унікальним походження, не схожою ні на що атрактивністю і величезною кількістю легенд - Камінне село.