Виїзд із Житомира.
Відвідування залишків ставки Генріха Гіммлера.
Командний пункт Гіммлера «Гегевальд» («Заповідний ліс») будували з жовтня 1941 по липень 1942 р. радянські військовополонені під наглядом есесівців. Територія ставки мала загальну площу 1,2 тис. кв. м і була ретельно замаскована зеленими насадженнями. Товщина стін бункерів сягала трьох метрів, крім того їх прикривав півметровий шар гуми. Всередині в двох маленьких кімнатах були всі зручності. Ви дізнаєтесь про створення німецької колонії «Гегевальд» з місцевих етнічних німців, про причину смерті особистого пілота Гіммлера та про гостей, які бували тут.
Переїзд до села Червоне.
 Відвідування замку Федора Ніколовича Терещенка, с. Червоне.
Замок Федора Ніколовича Терещенка (XIII ст.) – розкішна споруда виконана у стилі неоготики. Дві «замкові» вежі розташовані по обидва боки палацу і служили павільйонами. Всередині палацу особливої уваги заслуговував вестибюль зі сходами, викладеними білим мармуром, а також велика зала для балів з двома венеціанськими кришталевими люстрами.
 Переїзд до м. Андрушівка.
Відвідування садиби Ніколи Артемовича Терещенка, м. Андрушівка.
Садиба Ніколи Артемовича Терещенка (XVII ст.). З кінця 17 століття Андрушівка належала польському роду Бержинських. Вони розбили тут парк та збудували палац. А в 1848 році в Андрушівці було зведено цукровий завод. Цей завод привернув увагу «цукрових королів» Терещенків і вони у 1869 році придбали підприємство. А разом з ним і маєток напівзбанкрутілих Бержинських та 18600 десятин землі (це майже те саме в гектарах). На замовлення Миколи (Ніколи) Терещенка палац Бержинських перебудували у стилі французького ренесансну.
Повернення до Житомира.