Якщо ви втомилися від міської метушні, галасу і прагнете відпочти, в спокої, зануритись в атмосферу справжнього українського села, вам з радістю відкриють свої двері садиби автентичного, сільського туризму Житомирщини. Житомирщина має великий потенціал для розвитку такого виду туризму, автентичний туризм це відпочинок, збереження традицій, відтворення минулого та повний релакс для душі. Ми хочемо розповісти вам про такі місця в розділі "Садиби Житомирщини".
Почнемо наше знайомство з культурно мистецьким центром "Поліська хата", котрий розміщений в 100 км від Києва, 50 км від Житомира, в с. Городське, Коростишівського району.
Будівля "Поліської хати" збудована з дерева зрубним способом в XIX ст., покрита солом'яним дахом. Інтер'єр хати відновлено максимально до реального періоду її побудови. Предмети старовини: рушники, скатертини, посуд, меблі допомагають створити атмосферу музею у реставрованій будівлі.

Поруч із хатою збудовано невеликий хлів, де мешкають кролі та кури, на внутрішньому подвір'ї знаходиться літня кухня.

До послуг туристів: народні свята в аутентичному оформленні, майстер-класи (писанкарство, вишивка, розпис по склу, витинанка, художня обробка шкіри), планери для митців та студентів, організація свят. Тут проходять різноманітні культурні акції і фестивалі, а доброзичливі господарі пригощають національними стравами і напоями.