Туристичний маршрут "Житомирщина в особах"
Маршрут розрахований на 3 дні.
Видатний вчений, конструктор ракетно-космічних систем С.П. Корольов, відомий поет Максим Рильський, надзвичайна Леся Українка та інші титани культури, мистецтв та науки народились та проживали на теренах Житомирщини. Цей маршрут прокладено по визначних місцях, що стосувалися їх років життя та познайомить туристів із захопливими історіями життєвих шляхів виданих осіб Житомирщини..
Даний маршрут підійде для туристів, що подорожують власним транспортом або для організованих груп.
День 1
У перший день туру відвідаємо місто Новоград-Волинський, яке відоме тим, що у ньому жила родина славетної поетеси Лесі Українки та відвідаємо два музеї присвячених цій родині - Музей родини Косачів та меморіальний будинок-музей Лесі Українки. Музей родини Косачів – присвячений славетній, неординарній сім’ї, в якій народилася всесвітньовідома геніальна українська поетеса Леся Українка (Лариса Петрівна Косач). Музей присвячений її постаті складається з двох будинків, з'єднаних перехідною галереєю — помешкання, у якому 25 лютого 1871 року народилася Леся Українка.
Набираємося сили під час переїзду до міста Малин в якому відвідаємо музей-садибу сім’ї знаменитого етнографа та мандрівника Миклухо Маклая. Тут зберігся будинок з елементами неоготики побудований Миклухами. У 1986 р. у ньому була відкрита невелика музейна експозиція, присвячена науковій діяльності дослідника, а в 2015 р. відкрито цікавий та оригінальний музей.
На ночівлю залишаємося в Малині.
День 2
Зранку другого дня їдемо до Брусилова в музей, якому налічується понад 50 років та який присвячений ще одному відомому нашому земляку. Він названий на честь почесного городянина Брусилова – Івана Огієнка або ще знаного, як митрополит Іларіон. Український вчений, політичний, громадський і церковний діяч, мовознавець, лексикограф, історик церкви, педагог, що частину свого життя провів у Брусилові. Експозиція музею охоплює п’ять розділів, зокрема і той, який присвячений життю і творчості відомого науковця.
Далі ми прямуємо до Житомира, адже саме це місто знане в усьому світі, як батьківщина українського радянського вченого у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктора та основоположника прикладної космонавтики Сергія Павловича Корольова. Екскурсія в меморіальний будинок - музей С.П. Корольова розкаже нам про складний життєвий шлях відомого конструктора. А відвідування експозиції «Космос» відкриє перед нами завісу про освоєння космічного простору. Поселення в готель.
Вільний час варто провести у містично-культових місцях Житомира та почути авторські екскурсії "Душі Житомира" або "Польська діаспора на Житомирщині".
День 3
Третій, заключний день маршруту розпочинається із поїздки до Романівки Попільнянського району на батьківщину відомого поета. Ви побуваєте в музеї-садибі, що колись була будинком в якому проживав видатний український поет Максим Рильський. Прогуляєтеся до берега річки на якому височіє Максимова липа - дерево під яким творив письменник. Завершити мандрівку можна на її берегах влаштувавши пікнік.