Представники сфери туризму всієї України та нашої області з'їхалися до Житомира на Всеукраїнський культурно-мистецький фестиваль «ZT-EXPO 2020», який пройшов 10-11 вересня на майдані Корольова.
Організаторами фестивалю є Житомирська обласна державна адміністрація, Департамент культури молоді та спорту ОДА, Житомирський обласний туристичний інформаційний центр, за сприяння Житомирської міської ради та Тетерівської об’єднаної територіальної громади .
«ZT-EXPO 2020» проводиться з метою презентації культурно-туристичних, мистецьких ресурсів регіонів і міст України та Житомирської області, популяризації культурно-мистецького та туристичного потенціалу, активізації внутрішнього туризму та обміну досвідом представників сфери туризму.
Цьогоріч участь у заході приймали представники 7 областей України (Донецька, Київська, Івано-Франківська, Хмельницька,.. проте деякі з них в останній момент не змогли приїхати через ситуацію із пандемією та введенням карантиних обмежень в окремих місцевостях) та 22 регіонів Житомирщини, щоб розказати про свій досвід роботи в культурно-туристичній сфері під час карантинних обмежень та представити надбання своїх регіонів у цьому напрямку.
Своїми інформаційними матеріалами учасники поділилися під час конференції, тема якої «Туризм в умовах карантину». Також 11 вересня біля кінотеатру «Жовтень» працювало містечко де всі бажаючі мали змогу ознайомитися з цікавими локаціями регіонів України.
А 10 вересня учасники фестивалю відвідали з екскурсією Тетерівську ОТГ. НА виставці також були присутні представники Державного агентства розвитку туризму України.