В 1979 року в місті Торремолінос, Іспанія генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації було встановлено дату відзначення Всесвітнього Дня туризму. Свято висвітлення внеску туризму в економіку світової спільноти, розвитку зв'язків між народами різних країн.

До такого важливого дня ми вирішили провести онлайн вікторину та подарувати безкоштовну екскурсійну поїздку на двох людям, котрі вірно дадуть відповідь на запитання вікторини.
Умови участі:
1. Дай відповідь на питання вікторини, шляхом вибору одного правильного варіанту із наведених.
2. Відправ свої відповіді на нашу електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .
3. В повідомленні зазнач своє ім'я та контактний номер телефону.
4. Очікуй дзвінок.
Поїздка відбудеться 27.09.2020.


Увага! Питання туристичної онлайн-вікторини до Дня туризму:
1. Найвідвідуванішим туристичним об’єктом Житомирської області, що має статус національного, є:
А) Музей космонавтики ім. С.П. Корольова;
Б) Історико-культурний комплекс «Замок Радомисль»;
В) Парк культури і відпочинку «Древлянський парк» (м.Коростень).

2. Найстаріша сакральна будівля міста Житомира, один з пілонів якої зберігає за легендою частинку серця видатного піаніста та композитора, учня Ференца Ліста – Юліуша Зарембського:
А) Монастир-фортеця Ордену Босих Кармелітів;
Б) Семінарійський костел св. Йоана з Дуклі;
В) Кафедральний костел св. Софії.

3. Середньовічний замок, в якому розміщено унікальний Музей домашньої ікони з колекцією в понад 5000 предметів дохристиянського мистецтва XVII-XX століть з усіх регіонів України, називається:
А) Возвягель;
Б) Радомисль;
В) Олеський.

4. Найвідомішою фото-зоною Житомирщини є мальовничий «Острів кохання» розташований в селі Старий Солотвин, що знаходиться в:
А) Новоград-Волинському районі;
Б) Коростенському районі;
В) Бердичівському районі.

5. Геологічний заказник на Житомирщині називають справжнім дивом природи, а ще – українським Стоундхенждем. Люди називають його:
А) «Камінне село»;
Б) «Чортове місце»;
В) «Старгород».

6. Як називається найвідоміший геологічний музей України, у вітринах якого демонструються зелені кристали берилу, ніжно-блакитні аквамарини,.. Всього їх біля 1800 зразків із геологічних утворень України, Європи, Америки, Африки та інших місць світу:
А) Музей коштовного і декоративного каміння;
Б) Виставка-музей каміння «Мінералія»;
В) «Музей бурштину».

7. Який туристичний об’єкт вплинув на перемогу смт Червоне, що в Андрушівському районі, у конкурсі «Неймовірні села України – 2017» та до сьогодні своєю архітектурою та історією приваблює туристів з усієї України:
А) Садиба де-Шодуара;
Б) Палац Терещенків;
В) Костел Святого Антонія Падуанського.

8. Родинний маєток та історико-краєзнавчий музей, якого видатного мандрівника, вченого-натураліста, філософа, антрополога, етнографа, географа, письменника та публіциста знаходиться на території Малинського лісотехнічного коледжу (с. Гамарня):
А) Джозефа Конрада;
Б) Миклухо-Маклая;
В) Яна Потоцького.

9. Найвідомішим гастрофестивалем Житомирщини є:
А) Міжнародний фестиваль дерунів (м. Коростень);
Б) Fish Food Fest (c. Перлявка, Тетерівська ОТГ);
В) ягідний фестиваль «Брусвяна-Україна» (с. Костівці, Брусилівський район).

10. Якою мінеральною водою з власних свердловин славиться лікувально-санаторний центр «Дениші», що зручно розташований на скелястих берегах р. Тетерів за 20 км. від міста Житомира:
А) радоновою;
Б) йодобромною;
В) сульфідною.