«Заповідь туриста»:
Не беріть нічого, крім відзнятої фотографії,
не залишайте нічого, крім слідів ніг,
не марнуйте нічого, крім часу.
Сідні Шелдон. «Піски часу»
Щорічно 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Свято започаткували з метою популяризації туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти. Адже у багатьох країнах світу саме туризм є основною складовою наповнення бюджету. Та для України це свято є особливим, оскільки й сама Україна в цьому плані — особлива. Країна, яка має унікальні можливості для розвитку всіх без винятку видів туризму — від гірського, лікувального до екстремального і паломницького. Нерозкритий туристичний потенціал для нас, українців, — «золота жила», яка вже виявлена, але ще не вся належним чином оцінена. Зараз питання туризму постало гостро, як ніколи чому сприяла пандемія, на внутрішній туризм звернули увагу та зацікавились його розвитком. Враховуючи останнє можна зробити висновок, що напевно головною подією яка відбулася на рівні Житомирської області в рамках та з нагоди святкування дня туризму 25 вересня, це перше засідання новоствореної Ради з туризму, членами якої стали люди, хто роками вносив свою частинку в розвиток туристичної галузі на Житомирщині, метою якого обговорення подальшої перспективи та плідної роботи ради на користь туристичній галузі регіону.
Також хочеться зазначити, що перед початком ради очільник області нагородив почесними грамотами людей, котрі роками розвивають туризм в області, серед них:
Величко Інна Аркадіївна - господарка всім відомої "Поліської хати", Тарасюк Галина Миколаївна - людина котру готує нові туристичні кадри для роботи над розбудовою туристської інфораструктури області, Дехтяренко Сергій Сергійович - директор єдиного туристичного агенства котре організовує та проводить екскурсійні подорожі Житомирщиною, Кравчук Василь Володимирович - директор КУ "Житомирський обласний туристичний інформаційний центр", за роки його керування установою уло реалізовано безліч успішних проєктів у сфері туризму, Халімончук Юрій Віталійович - ця людина опікується найдивовижнішим туритичним магнітом нашої області, він знає все про Камінне село та його околиці. Дякуємо, їм за активну підтримку туризму в області, за популяризацію та підняття туристького іміджу Житомирщини на Всеукраїнському рівні.

Також хочеться відмітити фото-виставку переможців конкурсу туристичної фотографії, що приурочений до дня туризму, яка пройшла у новому форматі. 25.09 на розі вул. Мала Бердичівська та кінотеатру Жовтень була організована тимчасова фотосушка, фотозона та креативний простір, на цьому ж місці відбулося нагородження переможців вищезгаданого конкурсу у 4-х номінаціях.