Оголошуємо переможців обласного творчого конкурсу до 150-річчя від дня народження Лесі Українки «Леся надихає», для участі у якому необхідно було зробити серії групових фотографій пов’язаних художнім змістом із зображеними на них «живими» інсталяціями - епізодами з будь-яких творів Лесі Українки.
Загалом було надіслано 60 робіт. Найбільше інсталяцій традиційно присвячено «Лісовій пісні», цікаві роботи до твору «Давня казка», «Лілея», «Мамо, іде вже зима» та інші.
Колективи-переможці отримують грамоти, набори книжок та організацію безкоштовної екскурсії на малу батьківщину Лесі Українки – Новоград-Волинський, а колективи-учасники грамоти за участь.

Переможцем у І віковій категорії став 2 клас навчально-виховного комплексу № 12 міста Коростеня. Вони змогли, під керівництвом класного керівника Камінської Н.А, пов’язати твори та вислови Лесі Українки із родинними фотографіями поетеси, створивши змістовні та креативні інсталяції.

https://www.facebook.com/100015195640013/posts/1150103752172802/
http://nvk12kor.at.ua/

Переможцями ІІ віковій категорії стали учасники зразкового театрального гуртка "Трамвайчик" Центру позашкільної освіти ім. О. Разумкова (м.Бердичів), керівник Валентина Володимирівна Ратушинська.
У їхній фото-ісценізації «Лісової пісні» заграли всі барви діалогу Мавки з Перелесником.

https://cpo.in.ua
Перемогу у ІІІ віковій категорії здобули неймовірні фото-інсталяції театрального гуртка «Magic Drama» Коростишівського будинок дитячої творчості під керівництвом Опанасенко Марини Георгіївни.
«Ангел Помсти», «Хотіла б я тебе, мов плющ, обняти...» та «До мого фортепіано» вразили членів журі своїми постановками та увагою до деталей.

https://www.facebook.com/groups/KorostyshivBDT


Вітаємо переможців! Дякуємо всім учасникам конкурсу за виявлені зацікавленість, талант, креативний підхід!

Грамоти за участь можна отримати у Департаменті культури, молоді та спорту облдержадміністрації за адресою м.Житомир, вул.Мала Бердичівська, 25 5 поверх, після зняття жорстких карантинних обмежень.

З переможцями конкурсу працівники Департаменті культури, молоді та спорту облдержадміністрації зв’яжуться особисто.