2021 року Радомишльська міська рада взяла участь у грантовій програмі “Культура.Туризм.Регіони” Українського культурного фонду з проєктом «Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді». За результатами експертного оцінювання проєкт зайняв 12 рейтингове місце з поміж 208 проєктів з усієї України та отримав фінансування у розмірі 571 977,96 грн. та є чи не єдиним переможним проєктом з Житомирської області.

Проєкт передбачає розробку та популяризацію на внутрішньому та європейському ринках унікального місцевого туристичного маршруту «Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді». Назва, як і сам проєкт об’єднує дві європейські ініціативи. EuroVelo - європейська мережа велосипедних трас, що проходить територією України, у т.ч. м. Радомишль. «Via Regia» - культурний шлях Ради Європи. Радомишль як місто входить офіційно до мережі з 2019 року. Таким чином і сформувалася назва – «VeloRegia». Друга частина містить її розшифрування. Акцент на королівському шляху, тому що землі Радомишля завжди мали стратегічне значення, оскільки знаходилися на давньому торговельному шляху, який з’єднував Східну та Західну Європу та приймали у себе великих князів.
Довжина маршруту становить 20 км та охоплює 14 унікальних історико-культурних об’єктів.:

1. Міська оглядова вежа;
2. Свято-Миколаївський Собор;
3. Радомишльський народний краєзнавчий музей;
4. Пивзавод «Радомишль»;
5. Історико-культурний простір «Повстанський хутір»;
6. Геологічна пам’ятка природи «Чорний камінь»;
7. Урочище «Ринва»;
8. Мистецький маєток “Ставки”;
9. Ставецька школа;
10. Замок-музей «Радомисль»;
11. Радомисльська чоловіча гімназія (Санаторна школа-інтернат);
12. Експозиція-майстерня народних музичних інструментів Василя Волівача;
13. Земська управа (Радомишльська лікарня);
14. Будівля Уніатської консисторії.
Проєкт спрямований на популяризацію здорового способу життя та активного дозвілля серед молоді.
Особливістю маршруту є його можливість трансформуватися (маршрут-трансформер) під будь-які потреби завдяки електронній інтерактивній багатомовній туристичній карті, яка покриває всю територію громади, у деталях розповідає про туристичну інфраструктуру, дозволяє самостійно створювати маршрути та подорожувати. На мапі можна переглянути фото та почитати коротку історичну довідку про той чи інший об’єкт. Реалізація проєкту розпочалася 26 липня 2021 року з терміном реалізації 3,5 місяців і підходить до логічного завершення.
Основні результати проєкту:
• Відбувається становлення 76 туристичних інформаційних дошок поряд з кожним туристичним об’єктом Радомишльської громади. На дошці розміщено загальну інформацію про об’єкт на українській та англійській мовах, шрифтом Брайля, QR код з посиланням на туристичну мапу Радомишльської громади;
• Встановлюються 15 навігаційних стовпів з 42 вказівниками на українській та англійських мовах по м. Радомишль та с. Ставки з метою маркування туристичного маршруту;
• Встановлено стенд-карту туристичного маршруту на Соборному майдані, звідки розпочинається маршрут;
• Облаштоваються баки для роздільного збору сміття на 14 об'єктах маршруту;
• Встановлено 6 велопарковок поряд з основними туристичними локаціями;
• Проходить розробка електронної туристичниї мапи громади на трьох мовах (українська, англійська, польська);
• Розроблено брендбук туристичного маршруту, що забезпечить єдине сприйняття веломаршруту за межами області, регіону.